woensdag 19 januari 2022

Welkom

Beste kijker, 

Welkom op mijn blog waarop schilderijen, foto's en tekeningen staan die ik gemaakt heb... 
In het blogarchief kun je naar de verschillende 'hoofdstukken' toe...
Ik hoop dat je het leuk vindt...

Frido ter Beek

Stukje bij beetje...

Heel veel schilder ik nog altijd niet sinds dat ik in Argentinië woon, maar de afgelopen tijd heb ik toch wel een en ander gemaakt, en voor mij persoonlijk zit hier mijn beste werk tussen (voor wat het waard is).
De schilderijen die ik in Nederland heb gemaakt en na mijn verhuizing naar Argentinië had opgeslagen in mijn ouderlijk huis (dat overigens inmiddels verkocht en dus mijn ouderlijk huis niet meer is) hebben inmiddels een plekje gevonden bij vrienden die nog een muurtje vrij hadden. 

Waar ik momenteel woon, staat de ezel altijd klaar, maar omdat ik toch voornamelijk met muziek in de weer ben, kom ik er vaak niet toe om te gaan schilderen. Alles op zijn tijd dus, stukje bij beetje...

Onderstaand schilderij heb ik gemaakt net voor de pandemie begon. Ik ben er zelf heel tevreden over, in die zin dat ik heel lang met de details bezig ben geweest die ik zo precies en 'strak' mogelijk heb proberen uit te voeren.beginstadium...

al iets meer ontwikkeld...

en enkele details, waarin ik geprobeerd heb een transparant glas-achtig effect te schilderen...

of hier een diep reliëf...
Na het paarse schilderij ben ik aan het begin van de pandemie (2020) met deze oranje begonnen. Dit schilderij is vrij groot, 1 x 1, en ik vind het zelf het beste werk dat ik tot nog toe gemaakt heb. Het is moeilijk te fotograferen, omdat er zoveel tinten oranje in zitten, maar goed... onderstaand beeld geeft het idee redelijk weer. In de tweede foto hieronder zie je een eerder stadium van hetzelfde schilderij, waar het een slag gekanteld is. Dit beeld werkt ook goed, vind ik. Links zie je een gezicht dat aan de rechterkant overgaat in een vogel. Onder het midden staan twee figuurtjes en is er een soort touwladder naar het lichtere object links van het midden. In de definitieve versie zijn deze figuurtjes en de ladder weer verdwenen.
Op onderstaande foto zie je een nog eerder stadium waarin de 'octopus' er nog niet is. De contouren links lijken dan nog meer op het silhouet van een mens. Onder deze foto staan nog twee foto's met 'eerdere' details...
Dit is een klein en simpel schilderijtje (2020) van een wijnfles. De tegeltjes in de keuken van het appartement waar ik tijdens de eerste lockdown woonde hadden ongeveer deze roze kleur.Dit schilderijtje (2021) heb ik op schilderkarton gemaakt voor mijn dochter die net haar slaapkamer groen had geverfd. Een groene prent voor een groene kamer. In onderstaande foto's verschillende stadia van het figuurtje dat ons aankijkt.
Dit is mijn meest recente schilderij. Het is vrij klein en vooral kleurrijk. De details hebben me redelijk veel tijd gekost, maar de omtrekken en schaduwen heb ik met opzet redelijk grof en organisch gemaakt.